شخصیت‌شناسی در کسب و کار

0 1,019

شخصیت‌شناسی یا گوهر  شناسی انسان چیست ؟

 

شخصیت‌شناسی در عصر امروز بسیار پر کاربرد و حائز اهمیت است. شخصیت یک ویژگی درون فردی و منحصر به فرد به شما می‌رود. از روی شخصیت افراد، می‌توان رفتار آینده آنان را حدس زد. نوع رفتاری که افراد در موقعیت‌های مختلف از خود نشان می‌دهند، بیانگر ماهیت ساختاری و پویایی عملکردشان بوده و تعیین‌کننده میزان تمایل افراد به سازگاری یا متفاوت بودن نسبت به دیگران می‌باشد.

آناگرام
آناگرام

ویژگی‌های مربوط به شخصیت افراد به خصیصه‌های منحصر به فردشان بر می‌گردد و نتیجه واکنش افراد در محیط‌های گوناگون است. با توجه به شخصیت افراد، می‌توان آن‌ها را در پست‌های متناسب با شخصیت آن‌ها که دارای بیشترین میزان رضایت‌مندی است به کار گرفت. از طرفی شخصیت شناسی در کسب و کار در مورد مشتری نیز بسیار حائز اهمیت است و اگر شخصیت شناس باشیم، می‌توانیم او را پیش‌بینی کنیم و در جلب رضایت او بیشترین موفقیت را داشته باشیم. بنابراین شخصیت شناسی در تجارت و کسب و کار از جمله مسائل مهمی است که باید موردتوجه افراد درگیر با اقتصاد و تجارت قرار گیرد.وقتی شما تیپ های مختلف شخصیت رو بشناسین میتونید خوب ارتباط برقرار کیند  وقتی خوب ارتباط برقرار کیند در های ثروت براتون باز میشه . با آدم هایی آشنا میشین که روند موفقیت و رشد و حتی ثروتتون رو تسریع میکنند .

این علم در زندگی شخصی ارتباط با همسر عزیزتون و در مطیط کار و خلاصه در هر جایی ک با آدم سر وکار دارین بدردتون میخوره . علمیه که براتون آچار فرانسه است .

عقاب موفقیت
عقاب موفقیت

شخصیت‌شناسی و ابعاد مختلف آن

در مورد ابعاد مختلف شخصیت افراد و شخصیت‌شناسی، دانشمندان نظرات گوناگون ارائه و تقسیم‌بندی‌های مختلفی را صورت داده‌اند. از جمله این نظرات می‌توان به تحقیق گسترده دو تن از دانشمندان به نام‌های جان اتکینسون و دیوید مک‌کله‌لند اشاره کرد. آن‌ها حین مطالعات خود در مورد شخصیت و جنبه‌های مرتبط با آن افراد را به سه دسته موفقیت طلب، قدرت طلب و افراد با نیاز به تعلق تقسیم نموده‌اند. هر یک از این سه دسته شخصیت رفتاری ویژه داشته، انتظارات ویژه‌ی دارند، توانایی‌های رفتاری منحصر به فردی دارند و در نهایت نیازهای متفاوتی را نیز خواهند داشت. به عبارتی دیگر افراد دارای شخصیت‌های مختلف، رفتار گوناگون، انتظارات، نیازها و انگیزه‌های مختلفی را نیز دارند. بنابراین برای موفقیت در ابعاد مختلف زندگی به ویژه در کسب و کار و تجارت همواره باید #شخصیت‌شناسی و پیش‌بینی شخصیت افراد مرتبط با خود را درک کرده تا بهترین نتیجه را از تعامل با آن‌ها بگیریم.

شخصیت‌شناسی در کسب و کار
شخصیت‌شناسی در کسب و کار

همان طور که گفته شد تقسیم بندی‌ شخصیت افراد بسیار متنوع است (شخصیت‌شناسی ابعاد گوناگونی دارد) و به طرق مختلف صورت می‌گیرد در این جا به برخی از ابعاد شخصیتی افراد و نحوه برخورد با آن‌ها پرداخته می‌شود.

شخصیت موفقیت طلب ( شخصیت‌شناسی 1 )

انگیزه موفقیت طلبی به شدت به تمایل افراد به برتری و پیشی گرفتن نسبت به دیگران بستگی دارد.  این افراد همواره اشتیاق به موفقیت دارند. آن‌ها در قبال انجام فعالیت‌ها، مسئولیت فردی و مستقیم را انتخاب می‌کنند و معمولاً به سراغ اهداف مشکل می‌روند. آن‌ها به دنبال اخذ بازخورد سریع از نتایج کارشان هستند و رضایت آن‌ها زمانی محقق می‌شود که انجام وظایفشان با موفقیت همراه باشد و در زندگی همواره فردی موفق خطاب شوند. به عنوان مثال اگر خریدی انجام می‌دهند باید بهترین گزینه را انتخاب کرده باشند تا بازخورد اطرافیان نسبت به آن‌ها این باشد که، او خریدار موفقی است. یا در جهت مخالف اگر فروشنده باشد محصول را با بهترین قیمت ممکن نسبت به کیفیت آن به فروش می‌رساند تا موفق در فروش خطاب گیرد. شخصی‌شناسی این افراد به سادگی از نوع اهداف و تلاش‌ آن‌ها برای موفقیت در امور ممکن است.

شخصیت قدرت طلب ( شخصیت‌شناسی 2 )

این نوع شخصیت از طریق باور قوی به مشروعیت مکانیزهای تعیین شده رسمی، مانند دولت، سیستم حقوقی و سلسله مراتب سازمانی و التزام به آن‌ها قابل تشخیص است. آن شخص به قدرت همانند یک ضرورت نگاه می‌کند که می‌بایست مورد اطاعت و تبعیت قرار گیرد. این افراد دوست دارند بر دیگران تأثیر گذارند و به آن‌ها فرمان دهند یا آن‌ها را هدایت کنند. آن‌ها نسبت به مافوق خود محترمانه برخورد می‌کنند و نسبت به زیردستان بدبین و سخت‌گیر هستند. بنابراین در تجارت یا در یک کسب و کار تیمی باید تا حد امکان این افراد را مدیر قرار داد تا بتوانند خود و تیم خود را کنترل کنند. اگر فردی با این نوع شخصیت به خرید می‌رود باید فروشنده نسبت به او مطیع باشد تا این فردا احساس رضایت کرده و به راحتی به انجام خرید مشغول شود. شخصیت‌شناسی این افراد از نحوه برخورد آن‌ها با همکاران و اطرافیان به راحتی ممکن است.

شخصیت نیاز به تعلق (شخصیت‌شناسی 3)

این افراد علاقه‌مند به معاشرت هستند. دوست‌ دارند در یک گروه، سازمان یا تیم عضویت داشته باشند و در خدمت آن گروه کار کنند و مورد قبول دیگران باشند. این افراد از گفتگو با دیگران لذت می‌برند و به ابراز علاقه و محبت از سوی دیگران اهمیت می‌دهند. افراد دارای این شخصیت همچنین علاقه‌مند به برقرار روابط دوستی و نزدیک با دیگران هستند. با توجه به این نوع شخصیت در تجارت با این اشخاص باید مانند دوست صمیمی برخورد کرد و توجه و محبت آن‌ها را جلب کرد تا بتوان به پیشبرد اهداف چه ازنظر مشتری و چه ازنظر کارفرما موفق بود. شخصیت‌شناسی این افراد از نوع معاشرت‌های آن‌ها و علاقه آن‌ها به بودن در گروه‌ها و جمع‌ها انجام می‌پذیرد.

پله موفقیت
پله موفقیت

در ادامه به دونوع تیپ شخصیت‌شناسی درون‌گرا و برون‌گرا در کسب و کار پرداخته می‌شود.

شخصیت درون‌گرا: این نوع الگوی شخصیت شناسی همواره اولویت خود را افکار درونی خود می‌داند و همواره به ایده‌های ذهنی خود تکیه می‌کند. افراد دارای این نوع شخصیت برای کارهای تیمی ممکن است دچار مشکل شوند چرا که با محیط اطراف خود به راحتی ارتباط برقرار نمی‌کنند. این نوع از افراد معمولا انسان‌های ایده پردازی هستند و گاهی ایده‌های آن‌ها ممکن است فراتر از دنیای واقعی باشد، یا به عبارتی رویایی فکر کنند. آن‌ها به تنهایی علاقه مند هستند و از تفکرات خود و درون خود انرژی می‌گیرند.

شخصیت برون‌گرا: افراد دارای این نوع شخصیت همواره علاقه به ارتباط با محیط اطراف دارند و معمولا دوستان زیادی در اطراف خود دارند.  این نوع افراد در کارهای تیمی می‌توانند بهتر باشند و با افراد گروه خود ارتباط صمیمی را ایجاد کنند. از ویژگی‌های این افراد اقدام سریع در انجام امور است و کمتر به حواشی می‌پردازند و می‌توان گفت وسواس ذهنی کمتری در هنگام انجام امور دارند و به سرعت با مشکل و حل آن درگیر می‌شوند.

همچینین افراد را از نظر استفاده از حس‌های آن‌ها طبقه بندی می‌کنند. الگوی شخصیت شناسی ار روی استفاده از یک حس می‌تواند به شناسایی یک شخصیت منجر شود.

سمعی: افرادی که بیشتر گوش می‌دهند و از شنیده‌های دیگران استفاده می‌کنند. این افراد معمولا کم حرف و ساکت هستند و اطلاعات زیادی دارند و با خوب گوش دادن باعث افزایش محبوبیت خود می‌شوند.

بصری: این افراد خوب نگاه می‌کنند، و حافظه تصویری خوبی دارند. همچنین این افراد دارای قوه تخیل خوبی نیز هستند چرا که تصاویر را در ذهن خود ثبت می‌کنند و می‌توانند در ذهن خود آن‌هارا آنگونه که دوست دارند بسازند و تغییر دهند.

لمسی: این افراد داری حس لامسه خوبی هستند، به عنوان مثال می‌توانند با استفاده از لمس کردن، جنس خوب و بد و به خصوص تفاوت بین جنس‌های پوشاک را تشخیص دهند. یا حتی هنگام خرید میوه یا مواد غذایی می‌توانند بسیار حرفه‌ای عمل کنند و انواع کیفیت‌ها را با لامسه تشخیص دهند.

 

در ادامه به انواع تیپ شخصیتی پرندگان پرداخته شده است که می‌توان افراد را به یکی از این دسته‌ها نسبت داد.

 

 

تیپ شخصیتی کبوتر: کبوتر در اصل نماد مهربانی و صلح و آشتی است و این افراد به داشتن هوش عاطفی بالا مشهور هستند. افراد دارای این تیپ شخصیتی بسیار شخصیت آرامی دارند. آن‌ها در کارهای صبور هستند. بسیار قابل اطمینان بوده و امور را ساده می‌گیرند. آن‌ها افرادی هستند که به ریسک کردن علاقه ای ندارند و بسیار بخشنده هستند. این نوع افراد داری شخصیت درون گرا هستند و قابل احترام و قابل اتکا هستند. این افراد همچنین در کارهای خود صادق و رو راست هستند. علاوه بر این نکات این افراد داری ویژگی‌های منفی همچون قابل پیشبینی بودن، وابسته به دیگران، دنباله رو و ساده لوح هستند. این افراد باید برای کارهای بدون نیاز به ایده و روتین مورد استفاده قرار گیرند، مانند کار در بایگانی یا شرکت حسابداری.

تیپ شخصیتی جغد: جغد بر خلاف کبوتر دارای هوش منطقی بالایی است و همچنین دارای شخصیت درونگرا است. افراد دارای این شخصیت بسیار عادل و منصف هستند. همچنین کنجکاوی و جزیی نگری از جمله خصوصیت آن‌هاست. در انجام کارها مصمم هستند و محافظه کارانه عمل می‌کنند. این افراد دارای صفات منفی همچون بی اعتماد و بی اراده، خود رای، کوته نظر و انتقام جو هستند. به دلیل شخصیت کنجکاو و عدالت زیاد و جزیی نگر بودن و خیلی از خواص دیگر این نوع تیپ شخصیت ها برای کارهای کارگاهی و قضاوت و از این دست کارها بسیار مفید هستند.

تیپ شخصیتی طاووس: افراد دارای این شخصیت هوش عاطفی بالایی دارند درحالی که برونگرا نیز هستند و در ایجاد روابط بسیار فعال‌اند. این افراد شخصیت جذابی دارند به طوریکه همواره همه را به خود جذب می‌کنند. بسیار پرحرف، اجتماعی و پر انرژی هستند. روشن فکری، ماجراجویی و حس رقابت زیاد از دیگر صفات آن‌ها است. این افراد بسیار تشنه قدرت هستند. دارای شخصیت خودخواه و ذهنی آشفته هستند. از کنترل افراد و قدرت کنترل گری لذت می‌برند. این افراد می‌تواند برای کارهای مربوط به فروش و یا حتی مدیریتی مناسب باشند.

تیپ شخصیتی عقاب: این افراد بسیار شخصیت مناسب کار دارند، دارای هوش منطقی بالا هستند و در ایجاد روابط بسیار موفق هستند و شخصیت برون‌گرا دارند. بسیار با جذبه، متقاعد کننده و نترس هستند. دارای ابتکار عمل بالایی هستند و بسیار با انگیزه و صادق نیز هستند. این افراد از استقلال لذت می‌برند. این افراد بسیار رک و صریح هستند و اصلا حس دلسوزی ندارند، مقداری پرخاشگر هستند و بسیار عجول. مغرور بودن آن‌ها  نیز از صفات ناپسند آن‌هاست.  این اشخاص در انجام تجارت‌های کلان مانند تجارت فرش یا … موفق هستند چون علاوه بر منطق بالا دارای روابط اجتماعی بالا هستند و شخصیتی نترس و ریسک پذیر دارند.

شما کدام پرنده هستید ؟؟؟

 

بالاترین شخصیت ها رو براتون از ته دل آرزو میکنیم .

با تشکر فراوان گروه آموزشی نویدنقوی .  اگر مطالب بالا  را دوست داشتید  به دوستان خود هدیه کنید .www.navidnaqavi.com

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

کمک نیاز دارید? چت از طریق واتساپ