تکنیک رسالت
امروز میخوایم در مورد این ضرب المثل استعدادیابی صحبت کنیم
هر کسی را بهر کاری ساختند …
اما جالبه بدونید قسمت دومی هم داره .
هر کسی را بهر کاری ساختند

مهر آن کار در دلش انداختند .
استعدادیابی
و شناخت استعدادهای هر فرد یکی از الزامات موفقیت در زمینههای مختلف و به ویژه تجارت و کسب و کار است.بزرگ دانشگاه های دنیا بر این اصل اساسی بنا شده است و آثار مثبت بی شماری وجود داره برای شخص و جامعه ای که سر جای خودش قرار داشته باشه . استعدادیابی و شناخت استعداد خود یا دیگران را باید به عنوان یکی از اصول اولیه در اقدام به یک فعالیت برشمرد. به عنوان مثال کسی که قصد شروع یک فعالیت را دارد ابتدا باید بداند در چه کاری استعداد دارد یا اگر میخواهد تیم یا گروهی برای انجام یک فعالیت تشکیل دهد باید بداند هر شخصی دارای چه استعدادهایی است یا به عبارتی استعدادیابی کند تا به تواند بهترین گزینهها را از میان افراد در مناسبترین موقعیتها قرار دهد.
پیدا کردن رسالت زندگی روند زندگی ما رو عوض میکنه
اگر هر فردی در جامعه بر اساس استعداد خود در جایگاه مناسب قرار بگیرد جامع با پویایی، سرزندگی و موفقیت همراه میشود. چراکه استعدادیابی یکی از راههای ایجاد رضایت شغلی در بین اشخاص است؛ به این معنا که اگر کسی را بر اساس استعدادیابی در موقعیت مناسبی قرار دهیم، آن شخص قطعاً قابلیت انجام بهترین عملکرد را دارد و از انجام آن کار لذت میبرد و بههیچوجه بهاجبار تن به کار نمیدهد. استعدادیابی مربوط به تمام فرآیندهای شغلی و کاری و سیستمهایی است که مربوط به حفظ و توسعه نیروی کار برتر میباشند.
همواره استعدادیابی و شناخت استعداد افراد، جذب بهترینها را تضمین میکند. talent center کلید واژه انگلیسی است .

استعدادیابی و راههای تشخیص استعداد
در #استعدادیابی و #استعداد شناسی یک اصل همواره باید مدنظر قرارگرفته شود و آن این است که هر انسانی را بهره کاری ساختهاند، بهعبارتدیگر توانایی ما برای انجام برخی امور بیشتر از سایر فعالیتها است. بنابراین هدف از استعدادیابی شناخت دقیق این امور برای هر شخص است، که با محقق شدن این هدف برای انجام آن فعالیت انرژی، هزینه و زمان کمتری صرف خواهد شد.
استعدادیابی در زمینههای مختلف میتواند صورت گیرد ولی در اینجا هدف استعدادیابی در تجارت و کسب و کار است.
یکی از راههای تشخیص استعداد ما پاسخ به سؤالات زیر است:
– اگر در هیچکاری به شما مبلغی در ازای انجام آن کار داده نشود شما چه کاری را برای انجام دادن انتخاب میکنید؟
– در اوقات بیکاری و فراغت بهطور ناخودآگاه به انجام چه کاری میپردازی اگر قرار باشد کار مفیدی انجام دهی؟
– نقطه قوت شما در انجام کارهای روزانه چیست و در زندگی روزمره چه کاری را بهخوبی انجام میدهید؟
به عنوان مثال شما کارهای فنی را خوب انجام میدهید، یا در درست کردن غذا تبحر دارید، یا حتی شما در گفتگو با دوستان و دادن راهکارهای مناسب به آنها مهارت دارید یا … تمامی این موارد باعث استعدادیابی میشوند.
– از دوران کودکی تا به امروز برای انجام چه کاری هیجان دارید؟
دو دقیقه وقت بگذارید و بهترین خاطرات دوران ابتدایی خود را به یاد بیاورید. چه چیزی باعث به وجود آمدن لحظات لذتبخش بوده است؟ موضوعات مشترک در بین آنها چیست؟
اگر در زندگی انسان های موفق دقیق شوید به یک اصل مشترک میرسید آنها در یک کار و تخصص همه جا موفقند یعنی گوهر خود را جستجو کرده و یافته اند . همین جا توقف کن و بنویس گوهر من چیست ؟؟؟
آیا شما به عنوان یک فرد 9 ساله، شخصیتی رقابتطلب بودید؟ شاید شما به فوتبال علاقه داشتید و برای لحظاتی که به انجام آن مشغول بودید احترام قائل بودید. با شاید از روی کار بر روی یک پروژه بزرگ به همراه یک تیم لذت میبردید و هم گروهیهای شما به دلیل حضور شما در تیم خرسند بودند. حال در حین این خاطرات فعالیتهای مشابه را با دوران حال و بزرگسالی خود گره بزنید. در این صورت میتوانید به استعدادهای ناشناختهی خود پی ببرید و به عبارتی استعدادیابی کنید.
– در هنگام انجام چه نوع کارهایی زمان از دست شما خارج میشود و به سرعت میگذرد؟
– مشتاق به انجام چه کارهایی هستید؟
دانستن این موضوع که در حدود 63 درصد از کارگران در کل جهان در کاری که مشتاق به آن هستند و در آن استعداد دارند مشغول نیستند، میتواند بسیار قابل تفکر باشد. این امر دلایل متفاوتی میتواند داشته باشد ولی کی از عوامل کلیدی آن این است که افراد مشتاق به آن کارها نیستند چون نمیتوانند از استعدادهای طبیعی خود بهطور روزانه بهره ببرند. بنابراین استعدادیابی بسیار حیاتی است.
انسانها اگر استعدادیابی نشوند و از استعداد ذاتی خود استفاده نکنند مانند شخص به دام افتاده هستند، همانند یک عقاب که در روز میتواند بین 75 تا 125 مایل پرواز کند یا یک فیل که میتواند 50 مایل در روز راه برود و اگر آنها را درون قفس نگه دارند و شیوهی زندگی آنها را تغییر دهند آن احساس خفگی میکنند و از بین میروند.

رسالت چیست؟
هر فردی از زمان کودکی خود در ذهنش ارزشها، تواناییها و علایقی را در ذهن خود میپروراند. به عبارتی دیگر رسالت هر شخص آن هدف بزرگی است که انسان در پی آن است. ارزشها، توانایی ها و علایق باعث رسیدن به رسالت ما میشود و کمک میکند که استعداد حقیقی خود را کشف کنید و برای رسیدن به رسالت خود موفق شوید.
برای موفقیت رسیدن باید رسالت خود را بدانیم. تکنیک رسالت به این معنا است که ما باید رسالت خود را کشف کنیم و برای رسیدن به آن تلاش کنیم. شناخت رسالت خود و رسیدن به آن به طور مستقیم با استعداد ما گره خورده است. و استعداد ما با علایق و تواناییها و ارزشهای ما آمیخته شده است.
تکنیک رسالت یعنی بدانیم به کجا آمده ایم و برای چه آمده ایم ؟
به کجا آمده ام آمدنم بهر چه بود ؟؟؟
گاهی در زندگی رسالتی را برای خود در نظر میگیریم و در آن موفق نیستیم. دلیل اصلی آن میتواند این باشد که آن رسالت در راستای رسالت شخصی ما نیست.
بنابراین برای انجام تکنیک رسالت ما ابتدا باید استعداد یابی کنیم. برای یافتن استعداد باید به ارزشها، تواناییها و علایق توجه کنیم.
اگر فردی بخواهد استعداد خود را کشف کند، ابتدا باید تمامی علایق، ارزشها و استعدادهایش را مدنظر قرار دهد.
اگر رسالت خود را اشتباه در نظر بگیرید، ذهن ناخودآگاه شما با آن مخالفت میکند و مانع از رسیدن به آن میشود. ولی اگر رسالت خود را به درستی بر اساس استعداد خود انتخاب کنید باعث میشود که با سرعت مضاعف به سمت رسیدن به رسالت خود بروید.
بنابراین گام برداشتن در مسیر استعداد و تلاش و کوشش بسیار برای رسیدن به اهداف خود یعنی رسیدن به رسالت شخصی هر فرد.
گوهر خود را هویدا کن کمال اینست و ِبس.
روزها صرف صیقل آن کن کمال اینست و بس.
گر نیابی گوهر ت را راست باش.
هر کسی را گوهری باشد کمال اینست و بس.
با تشکر فراوان گروه آموزشی نویدنقوی . اگر مطالب بالا را دوست داشتید به دوستان خود هدیه کنید .www.navidnaqavi.com