کوچینگ چیست و کوچ کیست؟

0 1,230

تا حالا با سوالات زیر مواجه شده اید:

چرا کیفیت زندگی ام پایین است؟
چرا در مقابل مشکلات، به جای حل کردنشان، به بهترین شکل ممکن، خود را با آنها تطبیق می دهم؟
آیا من هم مثل آدم های داخل اینستاگرام می توانم موفق، پولدار و خوشحال باشم؟
چرا کسب و کارم بعد از اینهمه تلاش به درآمدزایی نمی رسد؟
حال من چگونه خوب می شود؟

برای پیدا کردن جواب سوال هایی مثل سوالات بالا، باید سلف کوچینگ انجام دهیم. برای درک این مفهوم، مقاله را تا انتها بخوانید.

کوچ به چه معناست؟

اول از همه باید با معنی کلمه کوچ(coach) آشنا شویم چرا که شاید بارها این کلمه، در سمینارها، فضای مجازی و یا مجلات، به گوشتان خورده باشد اما هیچ ذهنیتی نسبت با آن ندارید و کاربرد آن را نمی دانید.
کوچ(coach) در زبان لاتین یعنی کالسکه و اگر در واژه نامه انگلیسی، به دنبال معنی آن باشید به صفحاتی بر می خورید که داستان هایی زیبا برایتان نوشته شده است.
در مورد کلمه کوچ داستان جالبی وجود دارد که این داستان بر می گردد به روستایی در شمال غربی مجارستان با نام کاکس(kocs)؛ روستایی که به خاطر یک خلاقیت خاص معروف شد و این نوآوری در زمان خودش، جهان را متحول کرد.
آن اختراع چیزی نبود جز کالسکه های بزرگ و راحتی که برای حمل و نقل استفاده می شد.
این کالسکه ها با نام کالسکه های کاکس شناخته شدند و این کلمه بعد ها به کوچ در فرهنگ لاتین تغییر شکل داد.
در دهه سوم قرن هجدهم میلادی دانش آموزان و دانش جویان از این کلمه برای معلمان سرخانه استفاده می کردند. کوچ هایی که دانش آموزان را برای امتحانات نهایی آماده می کنند.
استفاده از کوچ ها یا مربیان ورزشی در حقیقت در دهه هشت قرن هجدهم میلادی مرسوم شد بطوریکه با روش های مختلف کوچینگ آنها را برای مسابقات آناده می کردند.
امروزه ما کوچ ها را کسانی می دانیم که به افرادی کمک می کنند که به لحاظ احساسی و روانی کاملا کاملا سالم هستند اما به کسی نیاز دارند که از او کمک بگیرند و به موفقیت ورزشی، کسب و کار، زناشویی و یا حتی تحصیلی دست پیدا کنند و در نهایت به هدفشان برسند.

کوچینگ چیست و کوچ ها چه کاری انجام می دهند؟

کوچینگ یک رابطه و گفت و گوی حمایتی دو طرفه بین کوچ و مراجعه کننده است که در طی این فرایند، کوچ کنار مراجعه کننده قرار می گیرد تا به او کمک کند پاسخ سوالاتش را از درون خودش کشف کند.
بطوریکه مراجعه کننده مشکل خود را با کوچ مطرح می کند و کوچ فقط با سوالات عمیقی که از مراجعه کننده می پرسد او را به لایه های درونی ذهنش هدایت می کند.
به او کمک می کند تا ارزش ها و اولویت هایش را بشناسد، مسائل درونی اش را بررسی کند، مشکلاتش را حل کند یا اینکه بتواند برای آینده اش برنامه ریزی کند.
نکته حائز اهمیت این است که کوچینگ با مشاوره، تعلیم، تربیت و آموزش کاملا متفاوت است؛ در واقع کوچ به شما مسیر نمی دهد، هدایت نمی کند، برای شما پلنی طراحی و برنامه ریزی نمی کند.
کوچ به شما کمک می کند از زمان حال تا آینده را بررسی نموده و مسیر راهتان را خودتان ترسیم کنید.
او از شما سوالاتی می کند که تا بحال از خود نپرسیده اید و به آن فکر نکرده اید.
حرف آخر این است که برای رسیدن به بهترین کیفیت زندگی، راه حل مشکلات، موفقیتی مثل آدم های موفق داخل اینستاگرام، درآمدزایی روزافزون و حال خوب باید سلف کوچینگ انجام دهیم و خود را برای جنگیدن با موانع و مشکلات مسیر هدفمان همیشه آماده نگه داریم.

کوچ دقیقا چه کاری میکند ؟

کوچ یک همراه موفقیت است . به شما کمک میکند کسب و کار تان را با وضوح بیشتری بررسی کنید . (Clarity )

کوچ به شما کمک میکند قهرمان بیزینس خود شوید . در شرایط فعلی خیلی از کسب و کار ها سر در گم هستند و راهبرد درست برای کسب و کار خود را نمیدانند . در مورد نمودار swot  چه میدانید ؟ شما چگونه چالشهای کسب و کار خود را شناسایی میکنید؟

این یکی از خدمات تیم آموزشی نوید نقوی است مثل دیده بانی که چشم ناخدای کشتی است از امواجی که ثبات کشتی کسب و کار شما را به خطر می اندازد شما را آگاه میکند . چقدر فرق است بین ناخدایی که برای آمدن موج خود و خدمه کشتی را آماده کرده است . و ناخدایی که به ناگاه با یک موج ویران گر برخورد میکند ؟

آیا کسب و کار شما بالانس است ؟ آیا هزینه های مخفی و سربار کسب و کار خود و روش های مدرن و نوین حل آن را میشناسید ؟دوباره تمثیلی میزنم میدانید اگر سوراخی هرچند کوچک در کشتی کسب و کار شما باشد دیر یا زود موجب غرق شدن تمام سرمایه شما میشود ؟

هیچ کس در نزد خود چیزی نشد       هیچ آهن خنجر تیزی نشد

      هیچ حلوایی نشد استاد کار            تا که شاگرد شکر ریزی نشد .

  1. یک پارچه سازی

  2. بهینه سازی

  3. سیستم سازی کسب و کار شما  رسالت ماست

  4. مدیریت تیم

  5. اجزای مهم یک کسب و کار چابک و بهینه

  6. بودجه بندی

  7. استراتژی ارتقا یا تثبیت

  8.  تیم سازی

امیدوارم از خواندن این مقاله شناخت خوبی از کوچ و کوچینگ به دست آورده باشید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

کمک نیاز دارید? چت از طریق واتساپ